(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Zapečené brambory v římském hrnci

Potřebné ingredience
Brambory, různé druhy sýrů, zbytek měkkého salámu (nemusí být), cibule, pórek
Postup přípravy
Syrové brambory oloupeme (můžou být i vařené), nakrájíme na kolečka, dáme na dno římského hrnce (ten jsme předem namočili do stud. vody na cca 20min.), přidáme nastrouhaný ( nakrájený, jak kdo chce ) salám, různé druhy sýrů, cibule, pórek atd., poslední vrstvu tvoří brambory. Přiklopíme a pečeme v troubě při 200°C cca 45min. ( uvařené brambory budou mít dobu pečení kratší ). Posledních cca 15min. pečeme bez přiklopení. Příloha: zeleninový salát.
Dobrou chuť.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

zuz@
(upraveno)
17. 7. 2007, 19:09
měkký salám nekupujem, tak jsem dala zbytek čabajkového a herkula, sýrů v lednici moc nebylo, nastavila jsem i taveňákem a podle bohunky jsem přidala zbytek smetany a bylo to výýýýborný
, krásně to vonělo a chutnalo ještě líp
díky za nápad, tenhle recept budu určitě dělat častěji




nahlásit

Boban1
(upraveno)
17. 7. 2007, 19:25
@zuz@
Zuzko, to jsem ráda, že chutnalo, fantazii se meze nekladou a tohle jídlo dělám, když potřebuju tzv. uklidit lednici, proto to pokaždé je jiné

nahlásit

B.Tumka
(upraveno)
17. 7. 2007, 12:45



nahlásit

Boban1
(upraveno)
17. 7. 2007, 13:31
@B.Tumka
Bohunko, díky za komentář a vyzkoušení
. Jsem ráda, že chutnalo
. Hezký den



nahlásit